Proces og produkt

Tecnomatic Overfladebehandling A/S tilbyder overfladebehandling af emner i zink, aluminium, magnesium, stål og visse former for plast. Vi håndterer emner i størrelsen op til 75x80x35 cm (HxDxB). Efterbearbejdning eller speciel håndtering af emnerne kan udføres efter aftale.

Overfladebehandlingen foregår i et fuldautomatisk anlæg, hvor emnerne føres gennem en række trin for forbehandling, pulverlakering og hærdning. Selve overfladebehandlingsprocessen er tilrettelagt på en måde, så de enkelte trin kan til- eller fravælges i henhold til kundens specifikationer til emnet.

Manuel håndtering af emnerne sker kun ved ophængning på conveyorskinne, ved eventuel afdækning og nedtagning af emner, for efterfølgende kvalitetskontrol og pakning efter endt overfladebehandling.

Alle emner håndteres og behandles i overensstemmelse med kundens krav og specifikationer. Før et nyt emne sættes i produktion, drøftes og evalueres emnet i samarbejde med kunden.

For hvert emne registreres alle emne- og procesrelaterede krav og specifikationer i en database, hvorefter der automatisk genereres et emneinstruktionskort med alle nødvendige procesparametre til brug i produktionen.

Beskrivelse af produktionsprocessen

Tecnomatic A/S

Ophængning af emner

For at sikre en ensartet behandling af emnerne, hænges emnerne op på conveyoren ved hjælp af special designede ophængskroge.

Tecnomatic A/S

Forbehandling

Overfladebehandlingen begynder med en forbehandling af emnerne. Først affedtes emnerne med et jernfosfatering, derefter gennemgår emnerne en kromfri passivering for korrosionsbeskyttelse.

Mellem jernfosfateringen og den kromfri passivering, skylles emnerne med demineraliseret vand.

Tecnomatic A/S

Vandtørring

Efter endt forbehandling tørres emnerne i vandtørreovnen, og føres derefter videre til pulverlakering.

Tecnomatic A/S

Pulverlakering

Pulverlakeringen foregår i 2 malekabiner med automatisk påførsel af pulver eller, i enkelte tilfælde, ved manual betjening af sprøjtepistoler. Emner afdækkes eventuelt før pulverlakeringen.

Af pulvertyper anvendes primært polyester eller et mix af polyester og epoxy. Der anvendes kun pulver af høj kvalitet, som er godkendt og leveret af velrenommerede pulverleverandører.

Tecnomatic A/S

Hærdning

Efter pulverlakeringen føres emnerne gennem hærdeovnen, hvor lakken hærdes efter pulverspecifikationerne.

Tecnomatic A/S

Nedtagning af emner, Kvalitetskontrol, Pakning

Emner tages ned fra conveyoren og der foretages kvalitetskontrol før pakning.

Kvalitetskontrol og pakning foregår i overensstemmelse med kundens specifikationer.